Voor professionals

Bewezen effectiviteit bij een hoog patiëntcomfort wordt bereikt door een unieke pulsmodulatie en laserlichtgeleiding. De speciale pulsmodulatie verwarmt de schimmel zonder het gezonde weefsel, de zenuwen en bloedvaten te verwarmen.

Gewone, al dan niet aangepaste Nd:YAG-lasers leveren 1 lange puls met een grote spotafmeting. Het resultaat is een overmatige opwarming van het weefsel met pijn en bijwerkingen tot gevolg. En zonder garantie dat de schimmel voldoende verhit is en er goede resultaten bereikt worden.

Deze grafiek toont een temperatuurstijging van de schimmel door verschillende laserpulsen.

De PinPointe Laser is speciaal ontworpen voor het behandelen van onychomycose.

Elke PinPointe-puls levert 10 micropulsen per halve seconde. Bij elke micropuls worden de schimmel en het weefsel opgewarmd. Tussen de micropulsen is er een interval van 0,05 seconden waarin het weefsel kan afkoelen. De schimmels kunnen moeilijk warmte afstaan in vergelijking met het weefsel van het nagelbed, en zullen tijdens het interval dan ook veel minder afkoelen. Na een serie van 10 micropulsen bereiken de schimmels een vernietigende temperatuur, terwijl de temperatuur van het nagelbed ruim onder de pijngrens blijft.

Elke micropuls levert 20 J/cm2 in 100 microseconden. Eén serie levert 200 J/cm2.